Consiliu Judeţean obligat să plătească daune pentru un accident provocat de o groapă în asfalt

Consiliu Judeţean obligat să plătească daune pentru un accident provocat de o groapă în asfalt

Consiliul Judeţean Alba a fost obligat în justiţie să despăgubească asigurătorul unui şofer care şi-a avariat autoturismul într-o groapă din asfalt. Toate explicaţiile autorităţilor au fost respinse de judecători.

Incidentul a avut loc în 11 martie 2020 pe DJ 107M, pe raza comunei Mirăslău. Datorită unei gropi aflate pe axul drumului, şoferul şi-a distrus două anvelope, care au trebuit înlocuite. În instanţă, s-a solicitat obligarea instituţiei la plata sumei de 1.080 lei cu titlu despăgubiri şi a dobânzii legale şi penalizatoare pentru suma solicitată, calculată de la data producerii incidentului şi până la achitarea efectivă.

Evenimentul a fost raportat Postului de Poliţie Mirăslău, iar poliţiştii s-au deplasat la faţa locului pentru identificarea gropii şi a avariilor suferite de autoturism. Şoferul avea poliţă CASCO, motiv pentru care a fost despăgubit de către asigurător. În urma analizării actelor depuse la dosarul de daune a rezultat ca vinovată de producerea daunei se face Consiliul Judeţean, având calitatea de administrator al tronsonului de drum.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt