Consider că trebuie să venim cu un preţ reglementat la energie pentru acest an

Consider că trebuie să venim cu un preţ reglementat la energie pentru acest an
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, liderul PSD, consideră că preţul energiei ar trebui reglementat pentru acest an, inclusiv pentru iarna următoare, precizând că discută acest aspect cu premierul Nicolae Ciucă.

"Cauza - atât a inflaţiei, cât şi a tuturor scumpirilor pe orizontală - o reprezintă aceste preţuri, din punctul meu de vedere speculative. S-a mers într-atât în România, încât, în acest moment, preţul energiei e mai scump decât în Germania şi, dacă şi ţinem cont de proporţia veniturilor, deja vedem cât de mare este aberaţia. Pe două luni, împreună cu Guvernul, am găsit o soluţie pentru consumatorii casnici, pentru IMM-uri. (....) Am avut o discuţie cu prim-ministrul şi, mai mult ca sigur, împreună cu grupul de lucru şi cu ceea ce a reieşit din grupul interministerial, o să avem discuţia ce facem după aceste două luni, care sunt măsurile, totuşi, pentru o perioadă medie. Eu înclin spre o perioadă care să acopere şi iarna următoare, încă un an de zile", a declarat Ciolacu la Parlament.

Potrivit liderului PSD, deja Franţa a creat un precedent - un preţ reglementat la consumatorii casnici şi pentru IMM-uri.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt