Conflictul dintre Israel şi Palestina continuă

Conflictul dintre Israel şi Palestina continuă
Digi24

Conflictul dintre Israel şi Palestina continuă. Sunt aproape 2 săptămâni de când atacurile au început şi pare că sunt departe de a înceta. Oamenii sunt avertizaţi prin mesaje pe telefon despre posibile atacuri, astfel că au la dispoziţie doar câteva secunde pentru a se adăposti. Deşi azi-noapte intensitatea atacurilor s-a redus, după asasinarea comandantului militar al grupării islamiste palestiniene, de către Israel, o nouă ripostă violentă ar putea începe în orice moment.

Aşa sună prealarma pe care toţi locuitorii Israelului o primesc pe telefon, pentru a se putea pregăti să se adăpostească în buncăre. Acest bărbat trăieşte în Ashdod, un oraş aflat la 38 km depărtare de Fâşia Gaza. Chiar şi la o asemenea distanţă de zona conflictului, oamenii trebuie să fie mereu în alertă pentru a putea ajunge la timp la adăpost.

Nu toate mesajele despre prealarme duc şi la mesaje pentru alarme, dar, când o fac, cetăţenii au doar câteva secunde pentru a se asigura că sunt în siguranţă. Orice gest, oricât ar fi el de mic pe care oamenii aflaţi în zonele de risc vor să îl facă, trebuie gândit de două ori. Fiecare secundă în plus până la adăpost, e o secundă în plus care face dierenţa între viaţă şi moarte.

Conflictul pare să continue să escaladeze iar liderii celor 2 regiuni aflate în conflict nu par dispuşi să ajungă la un
armistiţiu. Ba chiar, consideră atacurile şi violenţa cea mai bună cale de apărare şi de atingere a stării de pace.

Deşi diplomaţi din mai multe state printre care şi SUA, au intervenit pentru a susţine soluţionarea paşnică în cazul
conflictului dintre Israel şi Palestina, ostilităţile care durează de ani întregi, par a fi departe de final.

Până acum aproximativ 200 de oameni au murit în urma atacurilor, dintre care 58 sunt copii iar 34 sunt femei.
Rezidenţii Israelului sunt nevoiţi să trăiască cu aceste stări de conflict în permanenţă, cu gândul că cele mai grave şi neaşteptate lucruri se pot întâmpla în orice clipă. Israel este una dintre cele 28 de ţări în care serviciul militar este încă obligatoriu atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt