Concert extraordinar de Crăciun, la Filarmonica ''George Enescu''

Concert extraordinar de Crăciun, la Filarmonica ''George Enescu''

Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu", condusă de dirijorul Nicolae Moldoveanu, va susţine miercuri şi joi două concerte cu public, de la ora 19,00, în Sala mare a Ateneului Român.

Programul va cuprinde Concert de Crăciun de Arcangelo Corelli şi Oratoriul de Crăciun, părţile I şi VI, de Johann Sebastian Bach.

Concerto grosso în sol minor, op. 6, nr. 8 de Arcangelo Corelli, mai cunoscut sub numele de Concertul de Crăciun, a fost comandat de cardinalul Pietro Ottoboni şi publicat postum în 1714. Concertul, scris pentru două viori şi violoncel, poartă mottoul Fatto per la note de Natale (Pentru Noaptea de Crăciun).

"Oratoriul de Crăciun" (1734) este cea mai populară dintre operele vocale religioase ale lui Johann Sebastian Bach şi face parte dintre cele mai renumite compoziţii religioase din toate timpurile. În Germania, este interpretat în toate oraşele mari în perioada sărbătorilor. Oratoriul este alcătuit dintr-un ciclu de şase cantate, scrise pentru zilele de Crăciun, Anul Nou şi Bobotează. La Filarmonica "George Enescu" vor fi interpretate prima şi ultima parte ale oratoriului, alături de soliştii Cristina Vasilache, Geanina Munteanu, Călin Brătescu, Ştefan Lamatic şi de Corul Filarmonicii "George Enescu", coordonat de Iosif Ion Prunner, se arată într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt