Concert de muzica clasică în inima muntelui

Concert de muzica clasică în inima muntelui

Arii celebre au răsunat în Peştera de la Româneşti din judeţul Timiş, singura din ţară în care se ţin concerte de muzică clasică. Sute de oameni au urcat drumul şerpuit prin pădure şi au intrat în inima muntelui să-şi bucure sufletul într-un decor de poveste.

Aflata la 130 de km de Timisoara, Pestera Româneşti, este locul special în care iubitorii muzicii clasice îşi dau întâlnire la fiecare sfârşit de octombrie. Coruri de suflatori, maeştri ai arcuşului ori fini mânuitori ai instrumentelor de percuţie, soprane şi baritoni, cu toţii se întrec într-un spatiu desprins parcă din poveşti.

Primul concert în peştera a avut loc în 1984. Apoi a devenit tradiţie. Singura excepţie a fost perioda celor doi ani de pandemie. Printre stalactite şi stalagmite, iubitorii muzicii stau cu răsuflarea taiată şi sorb fiecare notă care se aude precum cristalul.

An de an, sute de oameni din tot Banatul merg să se bucure de concertul unic. Specialiştii spun că acustica deosebită a locului face ca muzica să capete o nota aparte, foarte diferită de cea dintr-o sală destinată unor asemenea spectacole.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt