Concert caritabil în sprijinul victimelor din Ucraina

Concert caritabil în sprijinul victimelor din Ucraina

Un concert caritabil va fi organizat la Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii "Ştefan Procopiu" din cadrul Complexului Muzeal Naţional "Moldova" Iaşi, în parteneriat cu Asociaţia "Crescendo Events", pentru a veni în sprijinul victimelor din Ucraina.

Potrivit unui comunicat de presă, concertul, susţinut de pianiştii Alina Andriuţî - Shemchuk şi Ivan Shemchuk, se va desfăşura luni, 4 aprilie, începând cu ora 18.00, în Sala "Henri Coandă" de la Palatul Culturii din Iaşi.

"Programul cuprinde lucrări din creaţiile compozitorilor: Franz Schubert, Antonín Dvorák, Frederic Chopin, Moritz Moszkowski, Viktor Kosenko, Mykola Leontovych, Vasyl Barvinsky. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, iar fondurile colectate din donaţii vor fi depuse în contul Asociaţiei Creştine "Tineri pentru Misiune" Iaşi", precizează sursa citată.

Conform comunicatului, Ivan Shemchuk, născut în 1994, în Cernăuţi (Ucraina), într-o familie de muzicieni, a studiat la Şcoala de Muzică din Cernăuţi, clasa prof. Elvira Ryzhonok, continuând la Liceul de Muzică "Solomiya Krushelnytska" din Lvov, sub îndrumarea prof. Ludmila Zakopets. În anul 2018, a absolvit cu diplomă de onoare studiile de master la Academia de Muzică "Feliks Nowowiejski" din Bydgoszcz (Polonia).

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt