Comoara din maşina ucrainenilor

Comoara din maşina ucrainenilor

Un bucureştean a dat în judecată statul român după ce, spune el, i-au fost confiscaţi peste un milion de dolari, dar şi bijuterii şi ceasuri de lux. Banii şi bunurile au fost găsite în bagajul unei familii de ucraineni care a vrut să treacă vama Albiţa la începutul războiului. Întrebaţi la vamă care este provenienţa lucrurilor, cei doi s-au încurcat în minciuni. Românul spune că ucrainenii i-au furat banii şi îi vrea înapoi. În acest moment, averea e în custodia autorităţilor române.

Pe 12 martie 2022 doi ucraineni, soţ şi soţie, încercau să treacă în Romania prin vama Albiţa. La controlul de rutină,
Poliţiştii de frontieră au găsit in bagajele lor o adevărată comoară. 1,6 milioane de dolari, ceasuri şi bijuterii de lux . Toate învelite în folie de aluminiu. Potrivit anchetatorilor, bunurile erau puse mai apoi în saci din plastic şi rafie. Întrebaţi de unde le au, soţii din Ucraina s-au încurcat în minciuni.

Un bucureştean a adâncit şi mai mult misterul comorii de la vamă. Bărbatul a a dat în judecată statul român pe motiv că tot ceea ce s-a găsit în portbagajul ucrainenilor i-ar aparţine de fapt lui. Aşa că a cerut Judecătoriei Huşi să îi restituie totul. Instanţa i-a respins cererea însă bărbatul a făcut apel.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi are în acest moment în lucru un dosar penal pentru contrabandă în care se fac cercetări pentru a se afla cine este adevăratul proprietar al bunurilor şi banilor care acum sunt în custodia autorităţilor române.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt