Comisia Europeană recomandă României să renunțe la plafonarea prețului la energie - Prima News

Comisia Europeană recomandă României să renunțe la plafonarea prețului la energie

Românii ar putea pierde ajutoarele la energie. Comisia Europeană recomandă țării noastre să renunţe la plafonarea tarifului la energie, până la final de an, dar şi să taie ajutoarele pentru cei vulnerabili! Asta înseamnă fără carduri de energie și fără compensare, adică înapoi la piața liberă. Motivul principal este evitarea recesiunii la nivel european. Renunțarea la aceste măsuri ar ajuta Guvernul să reducă deficitul bugetar excesiv.

Executivul european a formulat mai multe recomandări pentru statele membre ale Uniunii, printre care renunțarea la ajutoarele pentru energie. Spania, la fel ca România, a fost foarte afectată de criza energetică din ultimii ani. Statele membre au creat politici și programe guvernamentale pentru a ajuta populația să treacă mai usor peste această criză. Însă, după ce iarna a trecut, prețurile la gaze naturale și energie electrică au început să scadă.

România a primit mai multe recomandări din partea Comisiei. Cea care afectează în mod direct milioane de oameni este exct cea care spune că renunțăm la ajutoarele pentru energie. Dar există bani, în PNRR și în RePower EU, pentru alte proiecte : de eficiență energetică, de energie regenerabilă, de panouri fotovoltaice. Toate ar reduce presiunea din domeniul energetic.

Aproape trei milioane de locuințe au primit un card de energie pentru plata facturilor la utilități anul acesta în România.Total
0
Shares
Total
0
Share