Comisia Europeană recomandă României să renunţe la plafonarea preţului la energie

Comisia Europeană recomandă României să renunţe la plafonarea preţului la energie

Românii ar putea pierde ajutoarele la energie. Comisia Europeană recomandă ţării noastre să renunţe la plafonarea tarifului la energie, până la final de an, dar şi să taie ajutoarele pentru cei vulnerabili! Asta înseamnă fără carduri de energie şi fără compensare, adică înapoi la piaţa liberă. Motivul principal este evitarea recesiunii la nivel european. Renunţarea la aceste măsuri ar ajuta Guvernul să reducă deficitul bugetar excesiv.

Executivul european a formulat mai multe recomandări pentru statele membre ale Uniunii, printre care renunţarea la ajutoarele pentru energie. Spania, la fel ca România, a fost foarte afectată de criza energetică din ultimii ani. Statele membre au creat politici şi programe guvernamentale pentru a ajuta populaţia să treacă mai usor peste această criză. Însă, după ce iarna a trecut, preţurile la gaze naturale şi energie electrică au început să scadă.

România a primit mai multe recomandări din partea Comisiei. Cea care afectează în mod direct milioane de oameni este exct cea care spune că renunţăm la ajutoarele pentru energie. Dar există bani, în PNRR şi în RePower EU, pentru alte proiecte : de eficienţă energetică, de energie regenerabilă, de panouri fotovoltaice. Toate ar reduce presiunea din domeniul energetic.

Aproape trei milioane de locuinţe au primit un card de energie pentru plata facturilor la utilităţi anul acesta în România.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt