Cometa verde, greu de văzut din cauza norilor

Cometa verde, greu de văzut din cauza norilor

Zilele acestea putem fi martori la istorie! Putem vedea un fenomen astronomic care ar putea fi unic. Se numeste Cometa Verde şi a fost cel mai aproape de Pământ, la 42 de milioane de kilometri distanţă! Din păcate, nu a fost vizibilă din cauza norilor.

Cometa va dispărea de pe cer pe 8 februarie şi este posibil să nu mai revină vreodată. Oamenii de ştiinţă au demontat zvonul potrivit căruia cometa a mai trecut deasupra Pământului acum 50.000 de ani şi că ar urma să o facă din nou peste aceeaşi perioadă.

C 2022 E3 sau, mai simplu spus, cometa verde. Este fenomenul astronomic despre care se vorbeşte zilele acestea în toată lumea. Corpul ceresc a fost surprins aici într-o serie de cadre realizate la intervale mari de timp. Timelapse-ul este spectaculos. În realitate, cometa pare că stă pe loc pe cer. Culoarea ei specială se datorează atomilor de carbon.

Pe 1 februarie, cometa a fost cel mai aproape de Terra, dar din cauza norilor a fost dificil de văzut chiar şi cu un telescop. Şanse ar mai fi până pe 8 februarie, dacă vremea va ţine cu noi şi cerul va fi senin. Chiar şi aşa condiţia esenţială este să ieşim în afara oraşului şi să avem un binoclu.

Cel mai simplu este să descărcăm o aplicaţie, care ne arată locul exact de pe cer. Dacă cerul va rămâne înorat, cea mai simplă soluţie să observăm toţuşi cometa este internetul. Există canale de You Tube unde se transmite live. Ipoteza potrivit căreia cometa verde a mai trecut pe lângă Pământ în urmă cu 50.000 de ani s-a dovedit falsă. Este prima ei apariţie şi ar putea fi şi ultima, pentru că traiectoria este necunoscută.

Spaţiul mai are însă o mulţime de suprize. Nu ne rămâne decât să privim spre cer!

foto: wikipedia.org

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt