Cometa verde, greu de văzut din cauza norilor - Prima News

Cometa verde, greu de văzut din cauza norilor

Zilele acestea putem fi martori la istorie! Putem vedea un fenomen astronomic care ar putea fi unic. Se numeste Cometa Verde și a fost cel mai aproape de Pământ, la 42 de milioane de kilometri distanță! Din păcate, nu a fost vizibilă din cauza norilor.

Cometa va dispărea de pe cer pe 8 februarie și este posibil să nu mai revină vreodată. Oamenii de știință au demontat zvonul potrivit căruia cometa a mai trecut deasupra Pământului acum 50.000 de ani și că ar urma să o facă din nou peste aceeași perioadă.

C 2022 E3 sau, mai simplu spus, cometa verde. Este fenomenul astronomic despre care se vorbește zilele acestea în toată lumea. Corpul ceresc a fost surprins aici într-o serie de cadre realizate la intervale mari de timp. Timelapse-ul este spectaculos. În realitate, cometa pare că stă pe loc pe cer. Culoarea ei specială se datorează atomilor de carbon.

Pe 1 februarie, cometa a fost cel mai aproape de Terra, dar din cauza norilor a fost dificil de văzut chiar și cu un telescop. Șanse ar mai fi până pe 8 februarie, dacă vremea va ține cu noi și cerul va fi senin. Chiar și așa condiția esențială este să ieșim în afara orașului și să avem un binoclu.

Cel mai simplu este să descărcăm o aplicație, care ne arată locul exact de pe cer. Dacă cerul va rămâne înorat, cea mai simplă soluție să observăm toțuși cometa este internetul. Există canale de You Tube unde se transmite live. Ipoteza potrivit căreia cometa verde a mai trecut pe lângă Pământ în urmă cu 50.000 de ani s-a dovedit falsă. Este prima ei apariție și ar putea fi și ultima, pentru că traiectoria este necunoscută.

Spațiul mai are însă o mulțime de suprize. Nu ne rămâne decât să privim spre cer!

foto: wikipedia.org

Total
21
Shares
Total
21
Share