Colegiul Medicilor, despre vaccinul anti-COVID: „Este cea mai bună opţiune pentru a lupta cu această pandemie”

Colegiul Medicilor, despre vaccinul anti-COVID: „Este cea mai bună opţiune pentru a lupta cu această pandemie”

Colegiul Medicilor din România salută autorizarea vaccinului împotriva COVID-19 şi lansează un apel către medici să pună la dispoziţia pacienţilor toate datele pe care le au. Preşedintele Colegiului, Daniel Coriu, afirmă că vaccinarea este „cea mai bună opţiune pe care o avem în acest moment la dispoziţie pentru a lupta cu această pandemie”.

„Această autorizare era aşteptată de mult timp de către comunitatea ştiinţifică naţională, corpul medical şi populaţie, reprezentând o speranţă de limitare a răspândirii pandemiei produsă de virusul SARS-CoV-2 şi reîntoarcerea la normalitate. (...)

Profesioniştii din domeniul sănătăţii reprezintă segmentul din populaţie cel mai puternic afectat de consecinţele pandemiei, plătind un tribut dureros în lupta cu pandemia. Cu toate acestea, am fost mereu în prima linie acordând îngrijiri medicale, dar şi empatie şi compasiune pacienţilor şi familiilor suferinde. Resimţim în acest fel pe deplin povara acestei boli nemiloase.

Vaccinarea este cea mai bună opţiune pe care o avem în acest moment la dispoziţie pentru a lupta cu această pandemie”, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Daniel Coriu, potrivit unui comunicat de presă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt