Cod roşu de viituri pe Bega

Cod roşu de viituri pe Bega

Cod roşu de inundaţii în Timiş! Apele râului Bega au ieşit din matcă şi s-au revărsat peste mai multe localităţi! Sute de copii din şcoli şi grădiniţe au fost evacuaţi de teama ca apele să nu inunde clădirile. Pompierii împreună cu localnicii ridică baraje din saci cu nisip pentru a opri înaintarea apei. Viitura cea mare este aşteptată în această seară!

Inundaţiile au făcut ragavii în localitatea timişeană Răchita. În doar cîteva minute apa a inundat tot. 65 de elevi, copii de gradiniţă şi profesori au fost evacuaţi, iar cursurile au fost suspendate de teama inundaţiilor. Şcoala este foarte aproape de râul Bega! Pompierii împreună cu jandarmii şi voluntarii au lucrat la înălţarea unui dig la marginea localităţii. Spera ca măcar să domolească apele care vin către localitatea lor. În sprijinul lor au fost trimişi şi salvatorii militari, care au adus mai multe autospeciale, buldoexcavatoare dar şi motopompe.

Din păcate, mulţi au fost surprinşi de viitură în maşini şi au apelat la prieteni pentru a fi salvaţi! În oraşul Făget, la doar câţiva kilometri distanţă mai multe curţi, dar şi un adăpost de animale au fost inundate. La fel s-a intamplat şi în Balinţ. Drumul ce leagă satele Dubeşti şi Cladova a fost şi el acoperit de apă.

Şi în judeţul Arad mai multe localităţi sunt sub ape. Cel mai grav este pe Valea Mureşului.

Hidrologii au emis cod galben de inundaţii pe Crişul Alb şi Crişul Negru până marţi noapte.

foto: www.opiniatimisoarei.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt