Cod roșu de viituri pe Bega - Prima News

Cod roșu de viituri pe Bega

Cod roșu de inundații în Timiș! Apele râului Bega au ieșit din matcă și s-au revărsat peste mai multe localități! Sute de copii din școli și grădinițe au fost evacuați de teama ca apele să nu inunde clădirile. Pompierii împreună cu localnicii ridică baraje din saci cu nisip pentru a opri înaintarea apei. Viitura cea mare este așteptată în această seară!

Inundațiile au făcut ragavii în localitatea timișeană Răchita. În doar cîteva minute apa a inundat tot. 65 de elevi, copii de gradiniță și profesori au fost evacuați, iar cursurile au fost suspendate de teama inundațiilor. Școala este foarte aproape de râul Bega! Pompierii împreună cu jandarmii și voluntarii au lucrat la înălțarea unui dig la marginea localității. Spera ca măcar să domolească apele care vin către localitatea lor. În sprijinul lor au fost trimiși și salvatorii militari, care au adus mai multe autospeciale, buldoexcavatoare dar și motopompe.

Din păcate, mulți au fost surprinși de viitură în mașini și au apelat la prieteni pentru a fi salvați! În orașul Făget, la doar câțiva kilometri distanță mai multe curți, dar și un adăpost de animale au fost inundate. La fel s-a intamplat și în Balinț. Drumul ce leagă satele Dubești și Cladova a fost și el acoperit de apă.

Și în județul Arad mai multe localități sunt sub ape. Cel mai grav este pe Valea Mureșului.

Hidrologii au emis cod galben de inundații pe Crișul Alb și Crișul Negru până marți noapte.

foto: www.opiniatimisoarei.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share