Cod galben de viscol și ninsori - Prima News

Cod galben de viscol și ninsori

„Hai afară la zăpadă”, nu e doar o replică celebră, ci realitatea din aceste zile când vom avea zăpadă din belșug. De aceasta se vor bucura în special turiștii care ajung la munte în acest weekend. Dar meteorologii atrag atenția oamenilor să respecte indicațiile și să nu se aventureze pe munți pe drumuri necunoscute, fie că sunt pe jos, fie cu mașina. Au pățit-o deja patru turiști din Prahova care au fost salvați de jandarmii montani după ce au rămas blocați cu mașina pe un drum închis în această perioadă.

Au crezut că a venit primăvara, dar s-au înșelat. Este povestea a patru turiști din Prahova care au trecut prin încercarea vieții lor. Ei s-au aventurat cu mașina în Bucei, pe un drum închis în această perioadă și au rămas împotmoliți în nămeți. Când au văzut că nu mai pot ieși, au sunat la 112. Jandarmii montani au reușit să-i salveze.

A intrat în vigoare și un nou cod galben de viscol și ninsori în special pentru zona montană. Iar la atitudini înalte viteza vântului poate depăși și 90 de km/oră.

Și în București va fi ger în următorele nopți. Despre o încălzire ușoară putem vorbi abia la mijlocul săptămânii viitoare.

Total
0
Shares
Total
0
Share