Cod galben de viscol şi ninsori

Cod galben de viscol şi ninsori

„Hai afară la zăpadă”, nu e doar o replică celebră, ci realitatea din aceste zile când vom avea zăpadă din belşug. De aceasta se vor bucura în special turiştii care ajung la munte în acest weekend. Dar meteorologii atrag atenţia oamenilor să respecte indicaţiile şi să nu se aventureze pe munţi pe drumuri necunoscute, fie că sunt pe jos, fie cu maşina. Au păţit-o deja patru turişti din Prahova care au fost salvaţi de jandarmii montani după ce au rămas blocaţi cu maşina pe un drum închis în această perioadă.

Au crezut că a venit primăvara, dar s-au înşelat. Este povestea a patru turişti din Prahova care au trecut prin încercarea vieţii lor. Ei s-au aventurat cu maşina în Bucei, pe un drum închis în această perioadă şi au rămas împotmoliţi în nămeţi. Când au văzut că nu mai pot ieşi, au sunat la 112. Jandarmii montani au reuşit să-i salveze.

A intrat în vigoare şi un nou cod galben de viscol şi ninsori în special pentru zona montană. Iar la atitudini înalte viteza vântului poate depăşi şi 90 de km/oră.

Şi în Bucureşti va fi ger în următorele nopţi. Despre o încălzire uşoară putem vorbi abia la mijlocul săptămânii viitoare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt