Coadă la teste gratuite

Coadă la teste gratuite

Testarea este una dintre soluţiile de a ţine sub control infectările. Iar autorităţile au început să extindă acest proces. La Craiova, au fost testaţi gratuit deja 4000 de oameni şi zilnic se formează cozi la poarta Spitalului de Boli Infectioase. Dupa prima săptămâna de testare gratuită PCR, aproape jumătate dintre cei cărora li s-au prelevat probe s-au dovedit a fi pozitivi. Unii aveau simptome, alţii au spus ca au vrut sa se testeze preventiv. Şi în Capitală, de trei zile, s-au deschis centre de testare în aproape 30 de spitale. Doar că oamenii nu au înţeles sau nu respectă întotdeaua regulile.

Zeci de oameni se aseaza zilnic la coada in fata Spitalului de Boli Infectioase Victor Babeş din Craiova pentru a se testa gratuit.

In primele 10 zile au fost testaţi gratuit aproape 4000 de oameni .

Testarea gratuită pentru Covid-19 se poate efectua zilnic, inclusiv sâmbăta şi duminica, până pe data de 1 martie 2022, între orele 07:00 şi 19:00, fără programare prealabilă, în ordinea sosirii la sediul spitalului. Spitalul a cumpărat cu fonduri europene 80.000 de teste.

Se testează în spitale şi în Bucureşti. Doar că oamenii au nevoie de programare prin DSP, care se face telefonic sau online. Doar că nu toată lumea respectă regulile. Această femeie a venit la centru de testare al DSP de la spitalul universitare fără codul de înregistrare furnizat de DSP, pe baza căruia se face testul PCR.

La centrul de testare din Spitalul Unversitar programul este de la ora 10 la ora 20. Cei care au urmat procedura- s-au înregistrat pe site-ul DSP sau la telefon şi au primit prin SMS sau pe email un cod de înregistrare au fost testaţi fără probleme. În cele două zile de funcţionare, în centrele de testare situate în mai multe unităţi sanitare din Capitală au fost recoltate peste 2400 de probe biologice care au fost trimise spre labaratoarele aflate în contract cu DSP Bucureşti.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt