Coada la catafalc a fost temporar oprită

Coada la catafalc a fost temporar oprită

La Londra - accesul la rândul format la catafalcul Reginei a fost permis din nou, în urmă cu puţin timp, după ce fusese blocat temporar, la prânz. Limita maximă a vizitatorilor fusese atinsă, coada dura oricum cel puţin 8 ceasuri, iar autorităţile au decis să decogestioneze zona.

Regele Charles şi regina consoartă au fost azi în Ţara Galilor, pentru o vizită la cea de patra dintre naţiunile Marii Britanii. Corespondentul Focus, Alin Petrică, a fost printre cei care au reuşit, după o lungă aşteptare, să ajungă la catafalc. O experienţă pe care ne-o povesteşte pas cu pas.

Locul este anunţat de semne şi afişe. Şi chiar dacă la prima vedere aglomeratia nu exista în câteva sute de metri ajungi deja în locul unde deja lumea e asezata la coadă.

Din loc în loc, pentru a scurta lungimea totală a traseului, au fost puse garduri similare celor de la aeroporuri. Liza, Suzan şi Elisabeth au venit dintr-un orăşel din centrul Angliei special pentru a ajunge la Regina. Din când în când se opresc, pentru a verifica traseul.

Experienţa este pentru toţi ceva unic. Timpul trece greu, mai ales că de la un moment dat mai mult se bate pasul pe loc. Însă pentru toţi, este o buna ocazie de a vedea spectacolul oferit noaptea de Londra.

Orele de aşteptare îi apropie pe oameni. Liza oferă tuturor din prăjiturile ei, făcute în casă. Lumea simte că mai are puţin. Şi oboseala de până acum e înlocuită de speranţa că nu va mai dura mult. Însă aşteptările se vor dovedi false, cât de curând.

Se fac fix 8 ore momentul in care ajungem la controlul de securitate. Înăuntru nu se filmează, nu se fac fotografii. Toată lumea are câteva secunde ocazia să salute in dreptul şicriului. Apoi, rapid, trebuie să iasă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt