Claudiu Năsui: Guvernul nu poate tăia din bunuri şi servicii, pentru că ar tăia din cheltuielile CNAS

Claudiu Năsui: Guvernul nu poate tăia din bunuri şi servicii, pentru că ar tăia din cheltuielile CNAS

Există o singură soluţie pentru companiile de stat care sunt adevărate găuri negre – statul să caute investitori şi să le vândă, iar pe cele nevandabile să le închidă, a declarat la Prima News fostul ministru al economiei, Claudiu Năsui (USR).

„Industria de apărare a României e o grămadă de fiare vechi şi sunt nişte operaţiuni pentru a plăti oameni de partid. Aerostar Bacău este cea mai performantă companie din industria de apărare pentru că a fost privatizată acum ani de zile. Nici măcar nu produce pentru România”, a spus Năsui.

El a explicat că gaura bugetară estimată este de 20 de miliarde de lei, în condiţiile în care în buget sunt prevăzute 12.4 miliarde pentru pensiile speciale.

„Ciucă s-a pensionat la 45 de ani şi are pensia mai mare decât salariul de premier. Noi n-am avut niciodată o lege a salarizării unitare şi fiecare şi-a tras direct cât a putut. Guvernanţilor nu le e greu să dea bani, pentru că dau din banii noştri. De exemplu, dacă vrem să facem economii, Ministerul Economiei poate fi restructurat, poate fi chiar desfiinţat, eu am propus o tăiere cu 40 la sută când am fost ministru”, a arătat Claudiu Năsui.

Demnitarul a subliniat că nu se poate tăia din cheltuielile cu bunuri şi servicii ale guvernului, pentru că aproape două treimi din ele o reprezintă cele făcute de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, pentru tratamente.

Afla mai multe desprebugetcheltuielireduceri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt