Casele ucrainenilor continuă să fie ținta aviației și artileriei rusești. Bombele au căzut din nou în cartierele rezidențiale
din Harkov și Odesa. Acalmia de pe front este temporară, susțin analiștii militari. Pe măsură ce Ucraina primește armament occidental cu rază lungă de acțiune, liniile de aprovizionare ale armatei Moscovei și depozitele de armament sunt lovite cu acuratețe maximă. În plan diplomatic, Vladimir Putin testează sprijinul de care se bucură în rândul autocraților planetei. Președintele rus a ajuns la Teheran acolo unde-i va întâlni pe șefii de stat din Turcia și Iran. Este prima vizită externă a țarului de la Kremlin în afara spațiului ex-sovietic de la începutul invaziei în Ucraina.
Cu rezerve de muniție la cote de avarie, rușii scot din arsenal proiectile din timpul Războiului Rece. Acuratețea lor e însă
minimă. Așa se face că bombele au căzut peste mai multe case și peste o școală din Odesa. Cel puțin un copil se numără printre răniți.
Aflat la numai 40 de kilometri de granița cu Federația Rusă, Harkovul este ținta unei operațiuni de încercuire. Bomebele
care cad în cartierele orașului sunt menite să scadă moralul civililor. Salvatorii caută zilnic printre ruine potențialele victime.
În loc să semene teroare, bomebele rusești par să producă un efect diferit. Tot mai mulți ucraineni iau arma în mână
pentru a-și apăra țara. E și cazul Alisei. Regizor de film, femeia este una dintre victimele invaziei. A fost violată de soldați ruși, în 2014, chiar când turna un film.
De la Kiev, președintele ucrainean denunță propaganda Moscovei, o armă pe care o consideră la fel de periculoasă ca și bombele.
Izolat politic de Occident, Vladimir Putin a întreprins prima sa vizită externă în afara spațiului ex-sovietic de la declanșarea
invaziei în Ucraina. Președintele rus a ajuns la Teheran unde va avea întâlniri cu șefii de stat din Turcia și Iran. Presa occidentală speculează că summitul e doar un pretext pentru Putin de a negocia achiziția de drone de luptă din Iran.