Cîţu ameninţă cu ruperea Coaliţiei din cauza bugetului: Vom vedea dacă şi acesta va fi un compromis ca să mergem mai departe

Cîţu ameninţă cu ruperea Coaliţiei din cauza bugetului: Vom vedea dacă şi acesta va fi un compromis ca să mergem mai departe

Florin Cîţu ameninţă cu ruperea Coaliţiei de guvernare pentru că, în forma actuală a bugetului, pragul de 7% pentru investiţii negociat cu PSD nu este respectat. „Nu cred că se mai poate face ceva”, a declarat preşedintele PNL, subliniind faptul că trebuie să discute cu colegii de partid dacă acest buget va fi „încă un compromis” pe care liberalii îl vor face pentru a merge mai departe în coaliţia cu social democraţii.

„Când s-a negociat această coaliţie de guvernare, pachetul social propus de PSD a fost acceptat doar cu condiţia ca 7% din buget să se ducă către investiţii. Nu e doar o ambiţie a PNL. Este singurul mod prin care poţi să susţii acel pachet social. Fără resursele pentru investiţii, pachetul social nu are sustenabilitate pe termen lung şi creează dezechilibre”, a declarat luni preşedintele PNL, Florin Cîţu.

„Nu este un moft cererea de 7%. A fost negociat pentru a susţine creşterea de pensii şi salarii. Am spus că este nevoie de aproximativ 3 miliarde în plus pentru a ajunge la această cifră de 7% din PIB, dar mi s-a spus că bugetul este închis. Aşa cum a fost respectat pachetul social din programul de guvernare, aşa cerem să fie respectat şi pachetul de investiţii”, a adaugat acesta.

El afirmă că va fi discutată situaţia bugetului în interiorul PNL.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt