Cîmpeanu: Nu putem evalua corect în online

Cîmpeanu: Nu putem evalua corect în online

Evaluările în online şi-au pierdut din relevanţă. A fost anunţul scurt şi precis făcut de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Tocmai din acest motiv nici tezele nu se vor putea susţine în faţa laptopului. Însă, în tot acest timp în care încă se mai caută soluţii sigure pentru şcoala online, fondatorii platformei de testare Brio au organizat prima olimpiadă digitală de matematică, din România. Totul datorită inteligenţei artificiale.

În România, nu există, în momentul de faţă, platforme dedicate şi securizate pentru o evaluare corectă în on-line. O spune chiar ministrul Sorin Cîmpeanu.

Avem, însă, platforma de testare standardizată Brio. Prima adresată elevilor români. Cu ajutorul căreia s-a putut
organiza prima olimpiadă digitală de matematică din România.

Tezele de final de semestru nu se pot susţine decât fizic. Însă, pentru viitorul apropiat .. avem mari speranţe. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţa că lucrările de la Evaluarea Naţională vor fi corectate digital,anul acesta. Mai exact, foile vor fi scanate chiar în sala de examen, în faţa candidaţilor, după ce profesorii supraveghetori vor aplica pe foi un cod unic de identificare, pentru ca apoi lucrările elevilor să fie corectate online. Chiar şi evaluările de la clasele a 2-a, a 4-a şi a 6-a se vor digitaliza.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt