Chirurg renumit din Timişoara, reţinut după un flagrant

Chirurg renumit din Timişoara, reţinut după un flagrant

Un cunoscut chirurg din Timişoara a fost reţinut astăzi de poliţiştii anti-corupţie, pentru luare de mită. Medicul Marian Gaşpar a fost prins în flagrant în timp ce primea 1.000 de euro de la un pacient, pentru o operaţie. Anchetatorii vorbesc, însă, de mult mai multe sume pe care le-ar fi primit.

Procurorii şi poliţiştii au descins în clădirea Institutului de boli cardio-vasculare din Timişoara, la primele ore ale dimineţii. După ce medicul a fost prins în flagrant, oamenii legii i-au percheziţionat şi maşina, aflată în curtea institutului. Acolo nu au găsit, însă, nimic. Colegilor nu le vine să creadă că ar fi putut lua mită, cu atât mai mult cu cât este un reputat chirurg. Preda la Universitatea de medicină şi farmacie din Timişoara şi mai avea doar doi ani până la pensie.

Marian Gaşpar este de 19 ani şeful secţiei de chirurgie cardiacă a Institului de boli cardio-vasculare. Începând din primăvara acestui an, conducea şi secţia de chirurgie cardiacă pediatrică. De altfel, el a şi realizat, în oraş, după mai bine de 20 de ani, prima operaţie pe cord la un copil .

La sfârşitul lunii mai, un alt medic faimos din Timişoara a fost acuzat de luare de mită. Octavian Mazilu, fost manager al Spitalului Municipal, a fost reţinut de poliţiştii si procurorii Direcţiei Generale Anticorupţie, tot în urma unui flagrant. El se află acum sub control judiciar, iar ancheta este în desfăşurare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt