China a plasat în lockdown încă un oraş, situat la graniţa cu Vietnamul, în contextul creşterii numărului de infectări

China a plasat în lockdown încă un oraş, situat la graniţa cu Vietnamul, în contextul creşterii numărului de infectări

Autorităţile din Baise, un oraş din sud-vestul Chinei, le-au ordonat rezidenţilor să nu îşi părăsească locuinţele începând de luni şi să evite deplasările neesenţiale, implementând astfel unele dintre cele mai aspre restricţii din arsenalul de măsuri folosite de această ţară pentru a limita creşterea numărului de cazuri de COVID-19, informează Reuters.

Focarul epidemiologic din Baise, un oraş care are o populaţie de circa 3,6 milioane de locuitori şi se află lângă graniţa cu Vietnamul, este destul de mic în raport cu standardele globale, însă noile restricţii, inclusiv interzicerea călătoriilor neesenţiale spre şi dinspre acest oraş se înscriu în recomandările formulate la nivel naţional în China pentru a limita cu rapiditate creşterea numărului de infectări cauzate de noul coronavirus.

Noul lockdown a fost implementat în regim de urgenţă în contextul Jocurilor Olimpice de iarnă, care au început în China vineri şi vor continua până pe 20 februarie, precum şi al aglomeratului sezon al călătoriilor interne cu ocazia Anului Nou chinezesc.

Zeci de sportivi care participă la Jocurile Olimpice de iarnă, găzduite de capitala ţării, Beijing, şi în provincia Hebei din nordul Chinei, au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus şi plasaţi în izolare, însă probele sportive nu au fost deocamdată grav afectate.

Oraşul Baise, din regiunea Guangxi, a raportat 99 de cazuri de COVID-19 cu transmitere internă şi cu simptome confirmate între sâmbătă şi luni la prânz, a declarat Pam Jun, director-adjunct al comisiei regionale pentru sănătate, într-o conferinţă de presă.

Două persoane au fost infectate cu varianta Omicron a noului coronavirus, a adăugat Pam Jun, fără să precizeze varianta virală cu care au fost infectate celelalte persoane.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt