ChatGPT ar putea înlocui cu succes anumite locuri de muncă

ChatGPT ar putea înlocui cu succes anumite locuri de muncă

Aplicaţia ChatGPT a revoluţionat lumea, iar companiile din România spun că acest program ar putea chiar să înlocuiască anumite job-uri. Astfel, ChatGPT ar putea fi asistent, analist de date şi chiar creator de conţinut. Experţii spun însă că asta nu va face ca oamenii să îşi piardă locurile de muncă, ci mai degrabă îi va ajuta să evolueze.

Cu doar o comandă vocală sau câteva date introduse în aplicaţie, Chat GPT poate furniza informaţii, creează documente sau chiar limbaje de programare. Pe scurt, poate fi, cu succes, un angajat ideal care în doar câteva secunde îşi îndeplineşte atribuţiile zilnice. O analiză a mai multor companii din România arată că aplicaţia poate înlocui diverse job-uri, cum ar fi arhivist, analist de date, creator de conţinut pentru blog sau chiar copywriter junior.

Experţii spun că oamenii nu îşi vor pierde joburile din cauza Inteligenţei Artificiale. Ba din contră. Vor avea şansa să se concentreze pe alte lucruri care îi vor face să evolueze la locul de muncă. În plus, i-ar putea scăpa pe angajaţi de muncile repetitive şi plictisitoare.

Deşi îngrijorarea este justificată, experţii spun că inteligenţa artificială va avea un impact pozitiv asupra omenirii dacă este folosită responsabil. De altfel, asemenea Chat GPT, Microsoft şi Google au anunţat că vor integra inteligenţa artificială în aplicaţiile lor, ceea ce le va uşura munca utilizatorilor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt