ChatGPT ar putea înlocui cu succes anumite locuri de muncă - Prima News

ChatGPT ar putea înlocui cu succes anumite locuri de muncă

Aplicația ChatGPT a revoluționat lumea, iar companiile din România spun că acest program ar putea chiar să înlocuiască anumite job-uri. Astfel, ChatGPT ar putea fi asistent, analist de date și chiar creator de conținut. Experții spun însă că asta nu va face ca oamenii să își piardă locurile de muncă, ci mai degrabă îi va ajuta să evolueze.

Cu doar o comandă vocală sau câteva date introduse în aplicație, Chat GPT poate furniza informații, creează documente sau chiar limbaje de programare. Pe scurt, poate fi, cu succes, un angajat ideal care în doar câteva secunde își îndeplinește atribuțiile zilnice. O analiză a mai multor companii din România arată că aplicația poate înlocui diverse job-uri, cum ar fi arhivist, analist de date, creator de conținut pentru blog sau chiar copywriter junior.

Experții spun că oamenii nu își vor pierde joburile din cauza Inteligenței Artificiale. Ba din contră. Vor avea șansa să se concentreze pe alte lucruri care îi vor face să evolueze la locul de muncă. În plus, i-ar putea scăpa pe angajați de muncile repetitive și plictisitoare.

Deși îngrijorarea este justificată, experții spun că inteligența artificială va avea un impact pozitiv asupra omenirii dacă este folosită responsabil. De altfel, asemenea Chat GPT, Microsoft și Google au anunțat că vor integra inteligența artificială în aplicațiile lor, ceea ce le va ușura munca utilizatorilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share