Charles, un rege relaxat. Ultima zi în Valea Zălanului

Charles, un rege relaxat. Ultima zi în Valea Zălanului

De câteva zile, în România, un Rege doarme pe un pat vechi, admiră câmpuri sălbatice şi îmbrăţişează oamenii de rând. Gesturi atât de simple pe care nu le-am întâlnit în ultimii ani la niciun demnitar român. La Valea Zălanului, Regele Charles al III lea a ieşit şi azi sa vorbească cu sătenii, iar mâine, în ultima zi petrecută în România, va ajunge la Viscri.

Puţin după prânz, îmbrăcat lejer cu o cămaşă, Regele Charles a ieşit din curtea casei sale din Valea Zălanului. Afară îl aşteptau câţiva zeci de oameni. Norocoşii au dat mâna cu regele şi chiar au schimbat câteva cuvinte. După ce a interacţionat cu oamenii, Majestatea Sa a plecat la plimbare pe uliţe. Atât turiştii, cât şi sătenii, au înţeles nevoia de relaxare a regelui şi l-au lăsat să se bucure în linişte de natură.

O doamnă care a trăit în Anglia mulţi ani nu a avut niciodată şansa să îl vadă pe Rege. Până acum. Iar un localnic a purtat după el zile în şir o icoană ca să i-o ofere Regelui Charles. Sătenii din Valea Zălanului sunt fericiţi, pentru că au avut ocazia sa stea la masă cu regele zilele trecute. Şi acum îşi amintesc cu drag cele mai importante momente.

Vizita regelui în România - ţară de glorii, ţară de dor, cum aşa de frumos o definea - a început vineri şi este programată să dureze cinci zile.

foto: captură video

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt