CFR se pregăteşte de grevă

CFR se pregăteşte de grevă

După profesori şi alţi bugetari anunţă greve! Angajaţii CFR pregătesc un protest cu sute de oameni în faţa ministerului Transporturilor. Sunt nemulţumiţi de salarii şi condiţiile grele de muncă şi ameninţă că vor opri lucrul. La fel şi angajaţii din Sănătate şi ministerul de Interne.

Aproape 700 de angajaţi ai CFR Călători vor ieşi luni în stradă. Se plâng de condiţiile de muncă şi de salariile mici. Sindicatele spun că recentele tăieri de 10% au afectat bugetul companiei. Nu există fonduri suficiente pentru repararea locomativelor şi nici pentru suplimentarea numărului de vagoane, mai ales în această perioadă.

După protestul de luni, pe 26 Iunie este programat altul, când vor participa mai multe sindicate feroviare din toată ţara. Dacă nu le vor fi ascultate doleanţele, la începutul lunii iulie, cfr-iştii ameninţă cu grevă generală. Nimeni nu va mai lucra, trenurile vor sta blocate în gări, iar asta va duce la întâzieri de sute de minute. Însă… când ne uităm pe tabelul din Gara de Nord, pare că greva a început!

Oamenii s-au obişnuit cu întârzierile, însă condiţiile din vagoane sunt un coşmar. Sunt de acord cu mărirea salariilor, dar speră să se schimbe ceva şi în călătoriile lor. În acest moment, un salariu mediu net la CFR Călători este aproape 4.200 de lei.

Ultima grevă a angajaţilor CFR a avut loc în 2021. Atunci, niciun tren nu a circulat timp de 7 ore. Protestul în transporturile feroviarer nu este singurul anunţat.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt