CEO Oltenia este acuzată de mușamalizare - Prima News

CEO Oltenia este acuzată de mușamalizare

Neregulile de la Complexul Energetic Oltenia sunt cunoscute de mulți ani la toate nivelurile. O spun atât foștii angajați și rudele celor trei oameni care au murit în urma tragicului accident, dar și ITM Gorj. Premierul Nicolae Ciucă a cerut măsuri concrete de la ministerele Energiei și Muncii. Până acum au plătit cu functia doar trei șefi din cadrul CEO Oltenia.

Familiile victimelor îi acuză pe cei de la conducerea Complexului Energetic Oltenia de mușamalizarea situației și atenționează că o tragedie se poate repeta oricând.

Peste 55 de controale s-au soldat cu amenzi de 450.000 de lei și doar în ultimii 3 ani au avut loc 52 de accidente de muncă la CEO Oltenia, potrivit ITM Gorj.

Conducerea CEO Oltenia anunță și primele decizii luate: concedierea șefului UMC Jilț, Dancău Doru și a șefului carierei Jilț Sud, Grecu Sorin. În plus, conducerea Complexului a acceptat și demisia lui Gheorghescu Florentin din funcția de director al Sucursalei Miniere. Premierul așteaptă măsuri concrete de la două ministere: al Muncii și al Energiei.

Șefii CEO Oltenia încearcă să arunce vina chiar asupra victimelor. Fără să spună resursele și starea echipamentelor cu care minerii trebuie să lucreze. Tragedia de acum este rezultatul ultimilor 10 ani, în care decidenții au subfinanțat complexul energetic.

Cei 10 mineri răniți în accident sunt în continuare internați în spital. Starea lor este bună potrivit medicilor.

foto: captură video

Total
23
Shares
Total
23
Share