Centrul European pentru Monitorizarea Radioactivităţii: Nivelul de radioactivitate, în limite normale în toată Europa, inclusiv Ucraina

Centrul European pentru Monitorizarea Radioactivităţii: Nivelul de radioactivitate, în limite normale în toată Europa, inclusiv Ucraina

Valorile de radioactivitate sunt în limite normale la nivelul întregii Europe, inclusiv în Ucraina, a anunţat duminică seară Centrul de Cercetări Comune (JRC) al Comisiei Europene - Monitorizarea Radioactivităţii de Mediu, potrivit Ministerului Mediului de la Bucureşti. Precizările vin în urma apariţiei unor informaţii privind incendii de vegetaţie în zona centralei nucleare de la Cernobîl, în Ucraina.

„Autorităţile române monitorizează împreună cu cele europene evoluţia efectelor produse de incendiile din pădurile din apropierea zonei Cernobîl. Ca urmare a evaluarilor specialiştilor europeni, circulaţia aerului indică faptul că teritoriul României nu va fi afectat”, au transmis duminică seară Ministerul Mediului şi Administraţia Naţională de Meteorologie, într-un comunicat comun.

Potrivit Centrului European pentru Monitorizarea Radioactivităţii, nivelul radioactivităţii este în limite normale în toată Europa, inclusiv în Ucraina.

„Centrul de Cercetări Comune (JRC) al Comisiei Europene - Monitorizarea Radioactivităţii de Mediu, care urmăreşte permanent indicatorii la nivel european, a confirmat, în această seară (duminică seară - n.r.), că valorile de radioactivitate rămân în limite normale la nivelul întregului teritoriu european, inclusiv în Ucraina”, se arată în comunicat.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt