Centrale plutitoare pentru Kiev în apele românești - Prima News

Centrale plutitoare pentru Kiev în apele românești

Porturile românești ar putea găzdui mai multe centrale electrice plutitoare turcești. Aceasta este una dintre soluțiile de avarie prin care orașele ucrainene rămase în beznă în urma bombardamentelor vor primi din nou energie. Navele sunt capabile să producă până la 400 de megawatti de energie electrică, o cantitate suficientă pentru a acoperi necesarul a peste un milion de locuințe.

Așa arată soluția mai puțin convențională prin care o companie din Turcia își propune să scoată din bezna Ucraina. Centralele plutitoare ar urma să fie amplasate cu precădere în porturile românești. Specialiștii au însă semne de întrebare cu privire la eficacitatea unei astfel de soluții.

Centralele plutitoare ard însă cantități uriașe de gaz și păcură. Carburanți pe care România abia îi are pentru consumul propriu.

Turcii mai au o problemă importantă de rezolvat până să demareze proiectul. Asigurătorii nu încheie polițe pentru utilaje situate în proximitatea unor teatre de război. În acest context, un aranjament politic sub egida ONU pare să fie singura soluție viabilă.

Total
0
Shares
Total
0
Share