Centrale plutitoare pentru Kiev în apele româneşti

Centrale plutitoare pentru Kiev în apele româneşti

Porturile româneşti ar putea găzdui mai multe centrale electrice plutitoare turceşti. Aceasta este una dintre soluţiile de avarie prin care oraşele ucrainene rămase în beznă în urma bombardamentelor vor primi din nou energie. Navele sunt capabile să producă până la 400 de megawatti de energie electrică, o cantitate suficientă pentru a acoperi necesarul a peste un milion de locuinţe.

Aşa arată soluţia mai puţin convenţională prin care o companie din Turcia îşi propune să scoată din bezna Ucraina. Centralele plutitoare ar urma să fie amplasate cu precădere în porturile româneşti. Specialiştii au însă semne de întrebare cu privire la eficacitatea unei astfel de soluţii.

Centralele plutitoare ard însă cantităţi uriaşe de gaz şi păcură. Carburanţi pe care România abia îi are pentru consumul propriu.

Turcii mai au o problemă importantă de rezolvat până să demareze proiectul. Asigurătorii nu încheie poliţe pentru utilaje situate în proximitatea unor teatre de război. În acest context, un aranjament politic sub egida ONU pare să fie singura soluţie viabilă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt