Cel mai mare pelerinaj din București - Prima News

Cel mai mare pelerinaj din București

După doi ani în care pandemia a oprit orice pelerinaj, mii de credincioși din Capitală au luat parte la procesiunea Calea Sfinților de la Catedrala Patriarhală. Raclele cu moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou, dar și cele ale Impăraților Constantin și Elena au fost purtate pe străzi, până pe Dealul Patriarhiei. Ca să poată să se roage, oamenii și-au luat o zi liberă de la serviciu, ba unii chiar și-au planificat concediul special pentru această sărbătoare.

Pelerinii au urmat soborul format din 700 de clerici până la baza Dealului Patriarhiei, acolo unde s-au întâlnit cu cea de a doua coloană, de la Catedrala Sfântul Spiridon. Raclele cu moaștele sfinților au fost apoi așezate în baldachinul de pe Colina Patriarhiei, iar credincioșii au putut să se roage. Mii de oameni au venit special din toate colțurile țării.

O enoriașă locuiește de 10 ani în Anglia. Nu putea să rateze nici anul acesta procesiunea, așa că și-a planificat concediul chiar în această săptămână. Ca ea sunt sute de pelerini.

Special pentru această sărbătoare, o delegație din Grecia a adus la Patriarhie moaștele Sfântului Ierarh Grigorie Palama. Credincioșii pot merge să se roage la sfintele moaște până pe 28 octombrie.

Total
1
Shares
Total
1
Share