Cel mai mare pelerinaj din Bucureşti

Cel mai mare pelerinaj din Bucureşti

După doi ani în care pandemia a oprit orice pelerinaj, mii de credincioşi din Capitală au luat parte la procesiunea Calea Sfinţilor de la Catedrala Patriarhală. Raclele cu moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou, dar şi cele ale Impăraţilor Constantin şi Elena au fost purtate pe străzi, până pe Dealul Patriarhiei. Ca să poată să se roage, oamenii şi-au luat o zi liberă de la serviciu, ba unii chiar şi-au planificat concediul special pentru această sărbătoare.

Pelerinii au urmat soborul format din 700 de clerici până la baza Dealului Patriarhiei, acolo unde s-au întâlnit cu cea de a doua coloană, de la Catedrala Sfântul Spiridon. Raclele cu moaştele sfinţilor au fost apoi aşezate în baldachinul de pe Colina Patriarhiei, iar credincioşii au putut să se roage. Mii de oameni au venit special din toate colţurile ţării.

O enoriaşă locuieşte de 10 ani în Anglia. Nu putea să rateze nici anul acesta procesiunea, aşa că şi-a planificat concediul chiar în această săptămână. Ca ea sunt sute de pelerini.

Special pentru această sărbătoare, o delegaţie din Grecia a adus la Patriarhie moaştele Sfântului Ierarh Grigorie Palama. Credincioşii pot merge să se roage la sfintele moaşte până pe 28 octombrie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt