Cel mai bogat sector, cele mai multe probleme

Cel mai bogat sector, cele mai multe probleme
Digi24

Se aşteaptă încă verdictul privind starea de alertă în sectorul 1 din cauza gunoaielor! Deşi, o parte din deşeuri au fost ridicate, conflictul dintre Romprest şi primăria de sector nu pare să se diminueze. O analiză realizată pe fiecare sector din Capitală, ne arată că doar în prosperul sector 1, sunt probleme legate de serviciile de salubritate. Direcţia de Sănătate Publică a amendat deja firma de curăţare.

Conflictul între firma de salubritate din sectorul 1 şi Primărie dăinuie de luni bune. O parte din conflict are legătură şi cu suma de bani plătită de primărie pentru serviciile de curăţenie. Dacă ne uităm pe bugetul alocat anul trecut pentru fiecare sector al Capitalei, vedem că sumele de bani sunt asemănătoare. Sectorul 1, cel mai bogat din Bucureşti şi cu o suprafaţă dublă faţă de sectorul 2, banii plătiţi de primării au fost aproximativ aceeaşi. Doar sectoarele 3 şi 6 au firme proprii care se ocupă de curăţenie în zone.

Contractul dintre Romprest şi primăria sectorului 1 pentru serviciile de colectare a gunoiului, măturare şi spălare a
străzilor a fost semnat în 2008. Totuşi, după 15 ani, primăria poate cere un audit pentru evaluarea calităţii
serviciilor prestate de Romprest. În contract, există şi o clauză prin care nicio altă firmă nu are dreptul de a ridica
gunoiul din sectorul 1.

Romprest are aproximativ 2 mii 600 de angajaţi. 10% din firmă aparţine Companiei Naţională Aeroporturi Bucureşti. Adică Guvernului, prin ministerul Transporturilor, şi fondul Proprietatea.

Mâine, Garda de Mediu este aşteptată să raporteze neregulile pe care le-au găsit. După acest lucru, se va decide
dacă sectorul 1 intră sau nu în alertă sanitară.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt