Cea mai mare secţie UPU din România este la Timişoara

Cea mai mare secţie UPU din România este la Timişoara

Cea mai mare secţie de primiri-urgenţe din vestul ţării a fost inaugurată la Timişoara. Investiţia se ridică la peste 8 milioane de lei. Vorbim despre o triplare a capacităţii Urgenţei de la Spitalul Judeţean. Anul trecut, la nivel naţional, peste 4,5 milioane de români s-au prezentat în unitatile de primiri urgente din întreaga ţară.

Constructia Unitatii de Primiri Urgente a început în urma cu aproape 3 ani. De la o suprafaţă iniţială de aproape 400 de mp, s-a ajuns acum la peste 1.200 de mp, ceea ce face posibil, dacă este nevoie, în cazul unor accidente colective, de consult simultan a 25-30 de pacienti.

A fost îmbunătăţit şi fluxul din cadrul unităţii ceea ce facilitează investigaţiile. Totodata, spun cei din spital, va scădea timpul de aşteptare în serviciul de urgenţă cu 15-20%. În plus există o alocare a pacientului pe medic, astfel putându-se cuantifica mai bine modul în care pacietii sunt gestionaţi în UPU.

În acelaţi timp, pe un ecran amplasat în sala de aşteptare se poate vedea care este stadiul consultului unui pacient si timpul de asteptare, informaţiile fiind destinate în principal apartinatorilor celor aflati în investigaţii în unitatea de primiri urgente. Extinderea vechii unităţi aduce insa şi dotări suplimentare. Printre ele, un aparat de compresiune toracica automat şi un fibroscop pentru gastroscopii.

Reprezentanţii spitalului din Timişoara spun că modernizarea şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe este primul pas al noului hub medical.

Ultima modernizare a Unităţii de Primiri Urgenţe din Timişoara a fost realizată în 2012. În UPU lucrează acum 24 de medici şi 62 de asistenţi medicali.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt