Cea mai mare secție UPU din România este la Timișoara - Prima News

Cea mai mare secție UPU din România este la Timișoara

Cea mai mare secție de primiri-urgențe din vestul țării a fost inaugurată la Timișoara. Investiția se ridică la peste 8 milioane de lei. Vorbim despre o triplare a capacității Urgenței de la Spitalul Județean. Anul trecut, la nivel național, peste 4,5 milioane de români s-au prezentat în unitatile de primiri urgente din întreaga țară.

Constructia Unitatii de Primiri Urgente a început în urma cu aproape 3 ani. De la o suprafață inițială de aproape 400 de mp, s-a ajuns acum la peste 1.200 de mp, ceea ce face posibil, dacă este nevoie, în cazul unor accidente colective, de consult simultan a 25-30 de pacienti.

A fost îmbunătățit și fluxul din cadrul unității ceea ce facilitează investigațiile. Totodata, spun cei din spital, va scădea timpul de așteptare în serviciul de urgență cu 15-20%. În plus există o alocare a pacientului pe medic, astfel putându-se cuantifica mai bine modul în care pacietii sunt gestionați în UPU.

În acelați timp, pe un ecran amplasat în sala de așteptare se poate vedea care este stadiul consultului unui pacient si timpul de asteptare, informațiile fiind destinate în principal apartinatorilor celor aflati în investigații în unitatea de primiri urgente. Extinderea vechii unități aduce insa și dotări suplimentare. Printre ele, un aparat de compresiune toracica automat și un fibroscop pentru gastroscopii.

Reprezentanții spitalului din Timișoara spun că modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe este primul pas al noului hub medical.

Ultima modernizare a Unității de Primiri Urgențe din Timișoara a fost realizată în 2012. În UPU lucrează acum 24 de medici și 62 de asistenți medicali.

Total
16
Shares
Total
16
Share