Cea mai mare piaţă online de droguri din Europa

Cea mai mare piaţă online de droguri din Europa

Cea mai mare piaţă online de vânzare de droguri din Europa a fost descoperită în România. Reţeaua de dealeri şi consumatori avea 11 mii de membri. Cei mai mulţi elevi şi studenţi. 16 oameni au fost reţinuţi. Printre ei se numără şi administratorii grupului de Telegram care au orchestrat uriaşa reţea.

Acestea sunt doar o parte dintre discuţiile de pe grupul numit -Iarbă Dulce-. Acolo era raiul traficanţilor de droguri. Dealerii plăteau administratorului grupului o taxă iniţială care le dădea acces la uriaşa piaţă online. Odată intraţi aici, avea clienţi pe alese. Dacă nu cumpărau zilnic droguri, aceştia erau scoşi din grup de cei care administrau grupul.

Grupul de Telegram a fost deschis în mai 2022. Treptat aici s-au infiltat şi poliţişti.

Cei care doreau droguri erau puşi în legătură cu dealerii locali. Se întâlneau în zone în care poliţia nu avea acces. Uneori, substanţele interzise erau livrate chiar şi la domiciliu. Gruparea infracţională avea administratori în marile oraşe din ţară. Poliţişitii au făcut 17 perchiziţii în Iflov, Bucureşti, Cluj, Galaţi, Brăila şi Dâmboviţa.

Este cea mai mare reţea destructurată vreodată în România. 16 oameni au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi vor fi prezentanţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

foto: Politia Romana

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt