Cea mai „ghinionistă” gară din Europa primeşte o nouă viaţă ca hotel. Gara Canfranc este cunoscută ca „Titanicul munţilor”

Cea mai „ghinionistă” gară din Europa primeşte o nouă viaţă ca hotel. Gara Canfranc este cunoscută ca „Titanicul munţilor”

Cândva, gara Canfranc era cunoscut sub numele de „Titanicul munţilor”, dar a căzut în paragină din cauza unui incendiu, a deraierii şi a războiului. Acum, nefericita gară de la Canfranc va avea o nouă viaţă ca hotel de cinci stele, la 51 de ani de la închiderea legăturii feroviare internaţionale din Pirinei, scrie The Guardian.

Povestea gării din Canfranc, un sat aflat la mai mult de 1.000 de metri deasupra nivelului mării, la frontiera franco-spaniolă, este una marcată de ambiţie şi eşec, de incompetenţă şi corupţie, de intrigi, contrabandă şi un secol de ghinion.

Spania a vrut să arate că este capabilă să construiască ceva la scara marilor „catedrale feroviare” din Europa, spune Alfonso Marco, autorul cărţii El Canfranc, historia de un tren de leyenda (Canfranc, povestea unui tren legendar).

Marco, care este a treia generaţie de feroviari din familia sa, s-a născut în staţia Canfranc, unde tatăl său lucra şi locuia. Staţia a fost concepută în 1853, dar nu a fost finalizată până în 1928.

La ceremonia de deschidere a liniei, regele spaniol Alfonso al XIII-lea a spus cu înverşunare: „Pirineii nu mai există”. Cu toate acestea, munţii au fost doar unul dintre obstacole.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt