Cea mai dificilă operaţiune de salvare

Cea mai dificilă operaţiune de salvare

Un turist pornit în drumeţie în Munţii Făgăraş s-a născut a doua oară după ce bărbatul a căzut într-o prăpastie într-o zonă greu accesibilă. A fost un miracol că l-am găsit în viaţă spun salvamontiştii au fost nevoiţi să străbată zeci de kilometri la pas în ceea ce este deja cea mai lungă operaţiune de salvare de pe teritoriul României. După 16 ore de la debutul misiunii, turistul grav rănit a fost coborât la poalele muntelui şi transportat la spital.

Liderul unui grup de turişti a sunat la 112. Unul dintre colegii de drumeţie căzuse într-o prăpastie. Aproape toţi salvamontiştii din Argeş au fost mobilizaţi de urgenţă. Mulţi au plecat spre locul accidentului chiar în maşinile personale.

Între timp a fost solicitat şi un elicopter, însă condiţiile meteo nu au permis folosirea acestuia. Singura variantă de a ajunge la bărbatul de 44 de ani aflat pe fundul râpei a rămas escaladarea muntelui. După aproape şase ore, primii salvatori au ajuns la locul accidentului. Victima avea răni la cap şi o mână fracturată.

A fost o minune că bărbatul a supravieţuit căderii în gol de la zeci de metri, spun salvamontiştii. Bărbatul era conştient când a fost găsit de salvatori.

La poalele muntelui, bărbatul a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la cel mai apropiat spital.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt