Cea mai dificilă operațiune de salvare - Prima News

Cea mai dificilă operațiune de salvare

Un turist pornit în drumeție în Munții Făgăraș s-a născut a doua oară după ce bărbatul a căzut într-o prăpastie într-o zonă greu accesibilă. A fost un miracol că l-am găsit în viață spun salvamontiștii au fost nevoiți să străbată zeci de kilometri la pas în ceea ce este deja cea mai lungă operațiune de salvare de pe teritoriul României. După 16 ore de la debutul misiunii, turistul grav rănit a fost coborât la poalele muntelui și transportat la spital.

Liderul unui grup de turiști a sunat la 112. Unul dintre colegii de drumeție căzuse într-o prăpastie. Aproape toți salvamontiștii din Argeș au fost mobilizați de urgență. Mulți au plecat spre locul accidentului chiar în mașinile personale.

Între timp a fost solicitat și un elicopter, însă condițiile meteo nu au permis folosirea acestuia. Singura variantă de a ajunge la bărbatul de 44 de ani aflat pe fundul râpei a rămas escaladarea muntelui. După aproape șase ore, primii salvatori au ajuns la locul accidentului. Victima avea răni la cap și o mână fracturată.

A fost o minune că bărbatul a supraviețuit căderii în gol de la zeci de metri, spun salvamontiștii. Bărbatul era conștient când a fost găsit de salvatori.

La poalele muntelui, bărbatul a fost preluat de o ambulanță și transportat la cel mai apropiat spital.

Total
0
Shares
Total
0
Share