Ce procent din populaţie ar trebui să se vaccineze pentru ca pandemia să se încheie?

Ce procent din populaţie ar trebui să se vaccineze pentru ca pandemia să se încheie?

Românii sunt printre cei mai reticenţi europeni în ceea ce priveşte vaccinarea anti-COVID-19, după cum arată un sondaj realizat luna trecută. Asta în condiţiile în care, potrivit experţilor, nu există alte soluţii mai eficiente pentru a opri pandemia COVID-19 şi pentru a ne putea relua astfel viaţa dinainte.

entru a lămuri toate aspectele referitoare la vaccinare, HotNews.ro a adresat mai multe întrebări unor specialişti, iar răspunsurile acestora vor fi prezentate în seria video „25 de întrebări despre vaccinul anti-COVID-19”. În fiecare zi, publicăm un răspuns de un minut la întrebări esenţiale despre acest subiect. Clipurile video vor putea fi vizionate pe site-ul Hotnews şi pe conturile noastre de Facebook şi Instagram.

Întrebarea de astăzi: Ce procent din populaţie ar trebui să se vaccineze pentru ca pandemia să se încheie?

Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie:

„Nu ne gândim doar la procentul din populaţie care trebuie să se vaccineze, ci trebuie ca acest procent din populaţie care se va vaccina să completeze procentul de oameni care vor dobândi imunitate post-infecţioasă. Acea imunitate de turmă devine protectivă undeva la 70% din populaţie. Deci în momentul în care mai mult de 70% din populaţie dobândeşte imunitate post-infecţioasă şi/sau post-vaccinală intră în funcţiune această imunitate colectivă sau de turmă.”

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt