Ce faci dacă ai rămas fără job în pandemie? Un ghid cu platforme online şi soluţii practice pentru cei care-şi caută acum loc de muncă

Ce faci dacă ai rămas fără job în pandemie? Un ghid cu platforme online şi soluţii practice pentru cei care-şi caută acum loc de muncă

​​Cei care au rămas şomeri în timpul pandemiei au la dispoziţie mai multe platforme şi soluţii alternative pentru a-şi găsi un loc de muncă. Platforme precum DatAfara.ro, Undelucram.ro, Lucrezdinnou.ro sunt câteva exemple în acest sens. Mai departe, poţi să găseşti un ghid cu soluţiile oferite de stat, dar şi cu soluţii alternative pentru găsirea unui nou job.

Pandemia provocată de noul coronavirus a lovit şi în piaţa muncii din România. În martie 2020, la începutul perioadei de izolare, numărul total de şomeri înregistraţi de la noi din ţară era de 250.882 (un procent de 2,88%), iar la final de an, în decembrie 2020, numărul persoanelor fără un loc de muncă se ridica la 296.051 (un procent de 3,38%), conform datelor furnizate de Ministerul Muncii.

La nivel de locuri de muncă vacante, numărul acestora, în trimestrul al III-lea al anului 2020 a fost de 39,3 mii, în creştere cu 5,2 mii faţă de trimestrul anterior.

E de ajuns un calcul foarte simplu ca să ne dăm seama că numărul celor care nu au un job în clipa de faţă, care nu include doar şomerii înregistraţi, depăşeşte oferta angajatorilor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt