Căutări contracronometru în India

Căutări contracronometru în India

În India continuă căutările victimelor printre resturile barajului zdrobit de gheţarul topit din Himalaya. Oficial, sunt cel puţin 15 decese, însă numărul victimelor ar putea fi mult mai mare, de aproape 150. Sute de militari şi echipaje special antrenate pentru situaţii de urgenţă caută de mai bine de 24 de ore eventualii supravieţuitori. Cei mai mulţi dispăruţi sunt angajaţi a două hidrocentrale din regiune.

Acesta este momentul în care un bărbat este scos dintr-un şanţ plin de noroi de către echipajele de salvare trimise de urgenţă în provincia CHAMOLI din nordul Indiei. Dezastrul s-a produs în momentul în care un gheţar care s-a topit în munţii Himalaya a pornit la vale şi a lovit violent barajul unui lac de acumulare. Momentul producerii tragediei a fost surprins într-o filmare

Oamenii din satele învecinate abia au avut timp să fugă din case şi s-au refugiat în locuri mai înalte pentru a scăpa de valul de gheaţă şi pietriş.

În ajutorul salvatorilor au venit echipaje cu câini special antrenaţi pentru recuperarea victimelor dintre ruine. Familiile celor dispăruţi aşteaptă cu nerăbdare un semn de viaţă de la cei dragi.

Foarte multe persoane au rămas blocate într-un tunel de lângă hidrocentrală. Dar căutările sunt dificile din cauza tonelor de resturi prăbuşite peste intrare.

Regiunea în care a avut loc tragedia este la aproximativ 500 de kilometri nord de capitala Indiei, New Delhi, şi este predispusă la inundaţii şi alunecări de teren în special în perioada de primăvară, când se topesc zăpezile din munţii Himalaya. Organizaţiile ecologiste din India au atras atenţia în repetate rânduri că un dezastru este inevitabil şi au cerut revizuirea proiectelor de amplasare a hidrocentralelor din
munţi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt