Categoric vom introduce măsura voucherelor de 50 de euro. Putem folosi până la 700 de milioane de euro din fonduri UE

Categoric vom introduce măsura voucherelor de 50 de euro. Putem folosi până la 700 de milioane de euro din fonduri UE

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că săptămâna viitoare social-democraţii vor prezenta un pachet de măsuri sociale, după discuţii cu partenerii din coaliţia guvernamentală. Printre aceste măsuri, potrivit şefului social-democrat, se numără şi acordarea de vouchere sau bonuri de masă în valoare de 50 de euro la fiecare două luni pentru categorii defavorizate. Banii pentru ajutorul social ar putea veni din fonduri europene din exerciţiul financiar anterior (2016-2020), mai spune Ciolacu.

„Nu sunt neînţelegeri. Sunt discuţii. Şi este normal ca într-o coaliţie fiecare să vină cu anumite propuneri. Până în acest moment, numai PSD a venit cu un pachet complet pe zona atât de persoane vulnerabile cât şi pe zonă economică. Este normal să discutăm întâi atât cu prim-ministrul, pentru că are propuneri venite de la miniştrii, şi pe urmă decise în coaliţie.

Am stabilit azi cu prim-ministrul şi cu domnul Kelemen Hunor şi o să stabilim şi cu domnul Florin Cîţu când se va întoarce ca luni să avem această coaliţie şi să definitivăm pachetul de măsuri.

Cred că săptămâna următoare începem pe segmente să vină miniştrii cu ordonanţele în şedinţa de Guvern. Vedem dacă trebuie modificări legislative în Parlament.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt