Catastrofă umanitară în Mariupol. Cadavrele zac pe străzi, oamenii sunt flămânzi şi topesc zăpada pentru că nu au apă potabilă

Catastrofă umanitară în Mariupol. Cadavrele zac pe străzi, oamenii sunt flămânzi şi topesc zăpada pentru că nu au apă potabilă

Oraşul-port de la Marea Azov, Mariupol, trece printr-o gravă criză umanitară. Peste 400.000 de oameni sunt „ţinuţi ostatici” de către forţele ruse care blochează ajutorul umanitar şi evacuarea, a declarat ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba.

Condiţiile din Mariupol au fost descrise drept „apocaliptice”. Sute de mii de locuitori s-au adăpostit de bombardamentele ruseşti şi atacurile cu rachete şi sunt de mai bine de o săptămână fără apă, energie electrică sau încălzire. În oraş, semnalul pentru telefoanele mobile a fost întrerupt.

Cadavre zac pe străzile din Mariupol, oamenii flămânzi intră în magazinele goale în căutarea hranei şi topesc zăpada pentru a avea apă potabilă. Mii de oameni se înghesuie în subsoluri, la adăpost de obuzele ruseşti care lovesc acest oraş-port strategic.

Încercările de marţi şi miercuri de a începe procesul de evacuare a aproximativ jumătate din cei 400.000 de locuitori disperaţi ai oraşului asediat printr-un „coridor umanitar” au fost abandonate după ce guvernul ucrainean a acuzat forţele ruse că au continuat bombardamentele.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt