Cât de sigure și eficiente sunt vaccinurile anti-COVID pe care le va distribui Uniunea Europeană - Prima News

Cât de sigure și eficiente sunt vaccinurile anti-COVID pe care le va distribui Uniunea Europeană

În contextul în care în spațiul public tot mai multe companii farmaceutice susțin că au dezvoltat vaccinuri anti-COVID, apar semne de întrebare cu privire la siguranța și eficiența acestora.

Până în prezent, Uniunea Europeană a semnat cinci contracte de precomandă pentru eventuale vaccinuri, cu companiile AstraZenaca, Johnson & Johnson, Sanofi-GSK, Pfizer/BioNTech şi CureVac.

În baza politicii unitare a Uniunii Europene, oficialii blocului european au anunțat că vor trimite dozele de vaccinuri în același timp în toate țările europene.

În ziua în care a fost semnat contractul cu cei de la CureVac, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat: „Comisia și-a asigurat până în prezent cel puțin 1,2 miliarde de doze și își îndeplinește angajamentul de a asigura un acces echitabil la vaccinuri sigure, eficiente și accesibile nu numai pentru cetățenii UE, ci și pentru cei mai săraci și mai vulnerabili oameni din lume”.

Stella Kyriakides, comisar pentru sănătate și siguranță alimentară, a declarat: „Cu un număr tot mai mare de pacienți cu COVID în întreaga UE, un vaccin sigur și eficient este mai important decât oricând pentru a stopa pandemia. Cu acest al cincilea acord de cumpărare anticipată a vaccinurilor, extindem în continuare posibilitățile ca cetățenii UE și economiile noastre să poată reveni în siguranță în curând la normalitate. Este încă o etapă importantă în strategia noastră de vaccinuri din UE și dovadă a beneficiilor colaborării într-o veritabilă Uniune Europeană a Sănătății”.Total
0
Shares
Total
0
Share