Castorii, înapoi în Făgăraş

Castorii, înapoi în Făgăraş

Zeci de castori vor fi aduşi de un ONG în Munţii Făgăraş, după mai bine de un secol de la dispariţia lor din această zonă. Considerat cel mai iscusit inginer al naturii, castorul contribuie la purificarea şi filtrarea apei, prin barajele pe care le costruieşte. La fel ca şi în cazul zimbrilor, localnicii se bucură de revenirea în zonă a acestor animale.

Populaţia de castori se va întoarce în Munţii Făgăraş, în judeţul Argeş, printr-un program de reintroducere în natură a aceste specii desfăşurat de Fundaţia Conservation Carpathia.

Planul de repopulare a albiilor râurilor din judeţul Argeş se întinde pe trei ani şi presupune aducerea a 90 de exemplare, 70 capturate şi relocate din bazinul râului Olt, iar alte 20 din râul Elba, pentru diversitate genetică.

La noi în ţară, castorul mai este cunoscut şi sub denumirea de breb şi este supranumit „inginerul ecosistemelor”. El poate construi baraje care contribuir la purificarea şi filtrarea apei şi creează zone umede, care oferă hrană şi adăpost pentru alte animale. Proiectul de repopulare a zonei Munţilor Făgăraş este finanţat din fonduri europene.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt