Casele distruse de cutremurul din Gorj nu au fost refăcute - Prima News

Casele distruse de cutremurul din Gorj nu au fost refăcute

În februarie a început coșmarul pentru oamenii din Gorj. Pe 13 a fost un prim cutremur, de 5,2. Apoi, peste două mii de replici. Nici acum, după aproape 4 luni, oamenii de acolo nu și-au revenit. Le este frică de un alt seism. Nu au reușit să își repare casele, iar școala și biserica din Arcani încă sunt închise. Urmează să fie demolate și apoi reconstruite.

Cutremurele din Gorj au băgat teama oameni. Imaginile din februarie vorbesc de la sine. Magazine și clădiri distruse, case grav avariate și instituții care nu mai au unde funcționa. Sătpămâni întregi, Oltenia s-a cutremurat din oră în oră.

Urmările seismelor se văd și astăzi. Arcani, un sat la 14 kilometri de Targu Jiu, a fost una dintre cele mai afectate zone. Doina s-a îngrozit. Pereții casei ei sunt crăpati și au găuri în care îți încape mâna. Doina nu a reușit să depășească momentul. Îi e teamă că vor urma alte seisme puternice. Nu a reușit nici acum să își repare casa.

Costel trăiește in Arcani de zeci de ani. Și-a construit casa in așa fel încât sa reziste la cutremure, însă ultimele tot i-au avariat tavanul.

Biserica și școala din Arcani au fost cele mai afectate. Inițial s-a vorbit chiar despre demolarea ei. Acum, însă, autoritățile spun că vor mai face câteva expertize, apoi va fi consolidată. Până atunci, oamenii trebuie să meargă la biserica din satul vecin. Mulți însă nu vor să bată atâta drum. Școala din Arcani a rămas închisă în ultimele luni.

În Târgu Jiu situația a fost aceeași. Sute de clădiri au fost afectate. Bucăți mari din acoperișul primăriei au căzut iar pentru câteva zile o parte din angajați au lucrat intr-o cladire de lângă stadion.Total
0
Shares
Total
0
Share