Carnea de porc, tot mai scumpă

Carnea de porc, tot mai scumpă

Târgul cu produse tradiţionale de la Ministerul Agriculturii şi-a deschis porţile şi în acest an. Bucureştenii redescoperă de azi şi până pe 23 decembrie tradiţia preparatelor specifice Crăciunului. Iar cum carnea de porc este veterană printre standurile pline, cumpărătorii au observat imediat că preţul nu este deloc unul mic. Un kilogram de cârnaţi de casă costă 55 de lei iar caltaboşul 45.

Carnea de porc se scumpeşte de sărbători. Deşi se întâmplă asta în fiecare an, în 2021 preţurile par să fi explodat.

Ministrul Agriculturii, prezent şi el la deschiderea târgului, spune că nici ceilalţi europeni nu o duc mai bine.

Producătorii spun că 2021 a fost un an dificil pentru ei

Ministrul promite că din 2022 lucrurile se vor schimba. Va face un inventar al tuturor terenurilor care pot fi date în
arendă românilor care vor să se ocupe cu agricultura.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt