Carnagiu pe străzile din Seul, de Halloween

Carnagiu pe străzile din Seul, de Halloween

Noapte de coşmar în Seul, capitala Coreei de Sud. Peste 150 de oameni au murit, iar alte sute sunt răniţi după ce o mare de tineri s-a călcat în picioare pe stradă la o petrecere de Halloween. Oamenii se distrau într-unul din cele mai populare cartiere din oraş, când s-a produs o busculadă. Bilanţul creşte de la o oră la alta, iar poliţia anunţă că peste 3.000 de persoane sunt date dispărute. Preşedintele ţării a decretat o săptămână de doliu naţional. Vă avertizăm, urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional!

100.000 de oameni au umplut străzile din centrul capitalei, ca să participe la cea mai mare petrecere de Halloween fără restricţii, de la începutul pandemiei. Haosul s-a creat când au apărut zvonuri că la un bar din zonă ar fi venit o vedetă locală. Mulţi tineri s-au grăbit să o întâlnească, aşa că o mare de oameni s-a înghesuit, umăr la umăr, pe o stradă îngustă, în pantă. Când cei care se aflau în partea mai înaltă s-au împiedicat şi au căzut, i-au doborât pe ceilalţi, care l-a rândul lor i-au strivit pe cei din faţa lor. Martorii descriu scene înfiorătoare.

400 de salvatori şi poliţişti cu 140 de ambulanţe au intervenit la locul tragedie. Echipaje de salvare au venit şi din restul ţării. Imagini de coşmar arată saci cu cadavre, zeci de victime resuscitate în mijlocul străzii sau lucrători ai serviciilor de urgenţă care încearcă să scoată oameni de sub alţii. Răniţii au fost transportaţi la spitalele din apropiere. Pentru mulţi însă, a fost prea târziu. Autorităţile spun că cele mai multe victime sunt tineri în vârstă de 20 de ani. Cum la petrecere participau şi străini, printre morţi se numără zeci de turişti din China, Rusia, Statele Unite, Franţa, Australia, Vietnam, Sri Lanka sau Austria.

Preşedintele Coreei de Sud a declarat doliu naţional şi a transmis condoleanţe famililor victimelor. Preşedintele Iohannis şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, au transmis, pe twitter, mesaje de condoleanţe.

Busculada din Seul este cel mai mare dezastru petrecut în Coreea de Sud, de la naufragiul unui feribot, în 2014, care s-a soldat cu 308 morţi.

foto: twitter.com/EhmYana

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt