Cardurile de energie generează cozi la Poştă

Cardurile de energie generează cozi la Poştă

Sunt ultimele două zile de aşteptare a banilor pentru energie, pentru cei care beneficiază de ajutorului de stat. Iar de luni, urmează primele zile de cozi la ghişeele Poştei Române. O spune chiar directorul instituţiei, care le recomandă românilor să nu se înghesuie la sucursalele poştei din prima zi. Asta pentru că, deşi trăim zilele în care cuvântul digitalizare este pe buzele tuturor, cardurile pot fi utilizate doar la Poştă.

Prima tranşă, în valoare de 700 lei, va ajunge pe cardurile beneficiarilor începând de luni. Vestea bună este umbrită de modalitatea de utilizare a acestor carduri. Beneficiarii vor trebui să meargă la poştă, alături de trei documente: buletin, factură şi cardul de energie.

Guvernul a venit cu banii, dar nu şi cu facilităţile de plată. Deşi pandemia i-a forţat pe români să migreze către plăţile electronice, statul îi întoarce din nou la cozi. Cozile de la Poştă. Motivul? Banii ar fi mai uşor de verificat.

Nici conducerea Poştei Române nu este mai optimistă decât ministrul Boloş. Valentin Ştefan, directorul instituţiei, i-a rugat pe români să nu se înghesuie încă de luni la ghişee. El nu a exclus ca programul sucursalelor poştale să fie prelungit şi în unele dintre ele să se înfiinţeze ghişee speciale. Opoziţia critică modul guvernului de a cheltui fondurile europene.

De ajutorul pentru plata energiei beneficiază familiile cu ajutor social, persoanele cu handicap şi pensionarii care au un venit lunar sub 2.000 de lei. Cardurile pot fi utilizate pentru plata facturilor de energie, electrică, gaze şi termoficare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt