Cardul de energie, utilitate limitată

Cardul de energie, utilitate limitată

300 de mii de români au folosit până acum cardurile de energie de la stat pentru a-şi plăti facturile. Nu însă şi cei care îşi încălzesc locuinţele cu lemne. Deocamdată, pentru ei plasticul de la Guvern e perfect inutil. Într-o situaţie dificilă se găsesc şi cei care sunt abonaţi la companii de electricitate care emit facturile cu întârziere.

Încă puţin este tot ce aude Călin Cîmpanu zi de zi. Fost cadru militar, bărbatul îşi îngrijeşte părinţii în vârstă de 89 şi 90 de ani din localitatea suceveană Dumbrăveni. Pentru că încălzirea locuinţei se face cu lemne, acesta a cumpărat metri cubi necesari. Cardul de energie emis de Guvern îi e perfect inutil. Momentan nu a fost semnat nici un contract cu vre un furnizor de material lemnos.

O altă categorie de români care întâmpină dificultăţi sunt abonaţii la companiile de electricitate care emit facturi cu întârziere. Furnizorii au propia versiune. Ar emite facturile cu întârziere din cauza numeroaselor modificări legislative.

Până acum, peste 11.000 de români care au vrut să facă plăţi prin intermediul cardurilor de energie au întâmpinat erori. De cele mai multe ori a fost vorba de plata unor facturi la o adresă diferită de cea de pe buletin, însă o parte au vrut inclusiv să-şi plătească ratele la bancă cu acest ajutor de stat.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt