Capitală paralizată de protestul camionagiilor

Capitală paralizată de protestul camionagiilor

Capitala Canadei este paralizată de protestul camionagiilor. De 8 zile şoferii de tir au blocat principalele artere din Ottawa. Obligativitatea certificatului verde pentru transportatori a fost motivul care a stârnit furia întregii bresle. Manifestaţii antirestricţii au cuprins şi Parisul. Mişcarea Vestelor Galbene pare să fi reînviat după luni întregi de apatie.

Mii de oameni s-au alăturat protestului camionagiilor. Pornite iniţial în Ottawa ca o mişcare împotriva obligativităţii introducerii certificatului verde, manifestaţiile capată o amploare fără precedent.

În numai câteva zile, revendicările manifestanţiilor au căpătat o pronunţată nuanţă anti-guvernamentală. Executivul lui Justin Trudeau a fost ţinta nemulţumirii oamenilor care au ieşit în stradă în Toronto şi Quebec

Protestele se ţin lanţ şi la Paris. Este al 30 lea weekend consecutiv în care pe străzile capitalei franceze, oamenii îşi
exprimă nemulţumirea faţă de interdicţiile instuite în pandemie. Mişcarea Vestelor Galbene îşi face din nou simţită prezenţa.

Manifestaţiile din Franţa s-au intensificat după ce Guvernul a decis ca în instituţiile publice, malluri şi restuarante accesul să fie permis doar în baza paşaportului de vaccinare.

Afla mai multe desprecanadacertificat verdeprotest
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt