Capitala mai aproape de carantină - Prima News

Capitala mai aproape de carantină

Peste nouă mii de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate doar în Capitală în ultimele patru zile. Deși rata de incidență este peste 7 la mia de locuitori…autoritățile nu impun carantina încă. Secțiile de ATI nu mai au paturi libere și, la nivel național, sunt internați acum 1299 de pacienți.

În doar 24 de ore, s-au îmbolnăvit 1867 de bucureșteni. Rata de incidență a ajuns deja la 7,04, dar…încă nu există un scenariu care să presupună carantinarea Bucureștului.Din numărul total de cazuri noi, 30 la sută au fost înregistrate doar în Capitală.

Secțiile de ATI din Capitală sunt pline și rareori se întâmplă ca un pat să se elibereze. La nivel național a fost înregistrate azi un record negativ de pacienți. 1299 de oameni sunt internați acum la terapie intensivă acolo unde încearcă din răsputeri să se vindece și să se întoarcă acasă de sărbători. În acest moment, există 10 județe care nu mai au nici măcar un loc disponibil pentru persoanele infectate cu virusul SarsCov2 care se află în stare gravă.

Dintre cei care fac o formă agresivă a bolii, sunt mulți care pierd lupta. În ultimele ore au murit 168 de români care erau infectați cu noul coronavirus.9 dintre ei nu aveau alte probleme de sănătate și cu toate acestea organismul lor a cedat.

În contrast cu situația din spitale, numărul de cazuri noi de azi este mai mic. Peste șase mii de noi infectări cu virusul SarsCov2 au fost anunțate, iar rata de infectare e mai mică, de 21,3 la sută.Total
0
Shares
Total
0
Share