Capitala mai aproape de carantină

Capitala mai aproape de carantină

Peste nouă mii de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate doar în Capitală în ultimele patru zile. Deşi rata de incidenţă este peste 7 la mia de locuitori…autorităţile nu impun carantina încă. Secţiile de ATI nu mai au paturi libere şi, la nivel naţional, sunt internaţi acum 1299 de pacienţi.

În doar 24 de ore, s-au îmbolnăvit 1867 de bucureşteni. Rata de incidenţă a ajuns deja la 7,04, dar…încă nu există un scenariu care să presupună carantinarea Bucureştului.Din numărul total de cazuri noi, 30 la sută au fost înregistrate doar în Capitală.

Secţiile de ATI din Capitală sunt pline şi rareori se întâmplă ca un pat să se elibereze. La nivel naţional a fost înregistrate azi un record negativ de pacienţi. 1299 de oameni sunt internaţi acum la terapie intensivă acolo unde încearcă din răsputeri să se vindece şi să se întoarcă acasă de sărbători. În acest moment, există 10 judeţe care nu mai au nici măcar un loc disponibil pentru persoanele infectate cu virusul SarsCov2 care se află în stare gravă.

Dintre cei care fac o formă agresivă a bolii, sunt mulţi care pierd lupta. În ultimele ore au murit 168 de români care erau infectaţi cu noul coronavirus.9 dintre ei nu aveau alte probleme de sănătate şi cu toate acestea organismul lor a cedat.

În contrast cu situaţia din spitale, numărul de cazuri noi de azi este mai mic. Peste şase mii de noi infectări cu virusul SarsCov2 au fost anunţate, iar rata de infectare e mai mică, de 21,3 la sută.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt