Capitala, în scenariul roşu. Noi restricţii în Bucureşti

Capitala, în scenariul roşu. Noi restricţii în Bucureşti

Este oficial! Capitala a intrat în scenariul roşu. Asta înseamnă că intră în vigoare criteriul ratei de vaccinare în rândul angajaţilor din învăţământ. Iar astfel elevii din zeci de şcoli trec în online, iar copiii de la zece grădiniţe vor sta acasă. Sunt schimbări şi în cazul restaurantelor şi cafenelelor. Acestea vor funcţiona la o capacitate de
maximum 30%, pentru persoanele vaccinate sau testate negativ.

Bucureştiul a intrat în scenariul roşu după ce a ajuns la rata de infecatre de 3,32 cazuri la mia de locuitori.

Asta a adus noi măsuri în Bucureşti. Localurile vor funcţiona la maximum 30% din capacitate. La fel şi cele din unităţile hoteliere. Iar regulile se aplică şi în cazul sălilor de fitness sau al cinematografelor.

Prefectul Bucureştiului a anunţat că vor fi discuţii şi în legătură cu aglomeraţia din mijloacele de transport în comun. Odată cu depăşirea pragului critic de 3 la mie, se închid şi unităţile de învăţământ în care mai puţin de 60% dintre profesori sunt nevaccinaţi, iar orele se vor desfăşura online pentru elevi. Potrivit ultimelor date furnizate de Ministerul Educaţiei, dintre cele 655 de unităţi de învăţământ din Bucureşti, 57 aveau rata de vaccinare a personalului sub 60%. Noile reguli au intrat deja în vigoare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt