Cântăreţul american R. Kelly, găsit vinovat de infracţiuni sexuale

Cântăreţul american R. Kelly, găsit vinovat de infracţiuni sexuale

Starul american R&B R. Kelly a fost găsit vinovat, luni, de un tribunal din New York, de faptul că a condus, timp de mai mulţi ani, un ''sistem'' de exploatare sexuală a persoanelor tinere, inclusiv minore, un proces de referinţă din era #Metoo în comunitatea afro-americană, informează AFP.

În timpul procesului de şase săptămâni din Brooklyn, nouă femei şi doi bărbaţi au declarat la bară că R. Kelly i-a abuzat sexual, descriind violuri, consumul forţat de droguri, situaţii de privare de libertate şi infracţiuni de pornografie infantilă.

Artistul în vârstă de 54 de ani, cunoscut la nivel internaţional îndeosebi pentru hitul său ''I Believe I Can Fly'', a fost de asemenea găsit vinovat de juriul tribunalului federal din Brooklyn pentru o serie de infracţiuni sexuale, inclusiv de ''trafic sexual''.

Robert Sylvester Kelly a fost judecat peste o lună, inclusiv pentru fapte de extorcare, exploatare sexuală a persoanelor minore, răpire, corupţie şi supunere la muncă forţată, comise într-o perioadă cuprinsă între 1994 şi 2018.

Fostul star afro-american al muzicii R&B, îmbrăcat la costum, cu sacou şi cravată, nu a manifestat nicio emoţie vizibilă în timpul pronunţării vinovăţiei sale. Cu faţa acoperită de mască, el nu a făcut decât să îşi plece capul şi să închidă ochii. De-a lungul procesului, el a rămas tăcut.

Unul dintre avocaţii săi, Deveraux Cannick, a declarat presei că atât el cât şi clientul său sunt ''dezamăgiţi de verdict'', dat de un juriu format din cinci femei şi şapte bărbaţi şi că au în vedere formularea unui apel.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt