Campioni la blocuri, repetenţi la drumuri

Campioni la blocuri, repetenţi la drumuri

Sunt sute de şantiere unde munca este în toi în Bucureşti! Marea majoritate aparţine dezvoltatorilor care construiesc blocuri şi clădiri de birouri. Cele finanţate de stat pot fi numărate pe degete. În plus, odată deschise lucrările plătite din bani publici durează o eternitate.

Şoselele din zona de nord a Capitalei urmează să fie modernizate.Un proiect al Primăriei prevede extinderea benzilor de circulaţie şi o interconectare a liniilor de tramvai. Nimeni nu ştie când ideile vor deveni realitate. Deocamdată, proiectul e în faza contractării unui studiu de fezabilitate.

În plus, în zonă vor fi construite şi trotuare mai largi, piste de biciclete, precum şi o parcare park & ride. O lucrare similară se pregăteşte şi pe Drumul Naţional 1 A. Aici vestea bună este că deja se pregăteşte licitaţia pentru execuţia lucrării.

Pe lângă extinderea benzilor pe o distanţă de 1,3 kilometri, se vor face şi lucrări pentru siguranţa rutieră, dar şi un pasaj pietonal subteran în dreptul parcului. Lucrarea va fi finanţată din fonduri europene şi are un termen de 12 luni de la semnarea contractului.

Zona metropolitană a Bucureştiului are mai multe şantiere deschise în momentul de faţă. De la poate cel mai important, construcţia autostrăzii A0 până la lucrările de extindere a Centurii Bucureşti sau construcţia celor 4 pasaje din Bucureşti: Doamna Ghica, Berceni, Anghel Saligny şi Olteniţei-Popeşti Leordeni. Momentul în care şoferii se vor bucura de noile şosele este condiţionat însă de factori externi, precum forţa de muncă şi seriozitatea constructorilor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt