Căminile din Giurgiu, iadul bătrânilor

Căminile din Giurgiu, iadul bătrânilor

Mizerie, mâncare expirata, igrasie şi ploşniţe la mai multe centre de vârstnici din judeţul Giurgiu. Câteva camine au fost chiar închise, după controale ale protecţiei consumatorilor. Pensionarii care locuiau acolo au fost mutaţi în alte părţi, până când problemele vor fi rezolvate. Amenzile date de ANPC sunt de aproape 100.000 lei.

Inspectorii Protecţiei Consumatorilor au ajuns la mai multe centre pentru bătrâni din judeţul Giurgiu. Au găsit mizerie, gândaci în bucătărie, pereţi scorojiţi, mobilier şi saltele rupte şi vechi, unele cu ploşniţe în ele. Centrul pentru persoanele vârstnice din Mironeşti este printre căminele cu astfel de probleme.

Centrul pentru bătrâni se află în subordinea DGASPC Giurgiu, iar în 2022 a primit chiar şi o diplomă de excelenţă din partea Ministerului Muncii pentru bune practici. Acum, este închis parţial.

Controale au fost şi în alte trei centre destinate îngrijirii bătrânilor din Giurgiu. În urma neregulilor, comisarii ANPC au dat amenzi în valoarea de 97.000 lei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt